Posted on

Jämför snickarfirmor – 3 saker att ha koll på

Det finns flera anledningar till varför du kan vilja anlita en snickerifirma i ditt område. Det kan t.ex. handla om att du vill bygga om trappan i ditt hus, men det kan också vara så att du vill bygga staket, altan eller byta fönster i sommarstugan. En utbildad snickare har kunskapen som krävs för att åta sig både större och mindre projekt, men hur vet du att snickaren är erfarenhet och hur hittar du rätt?

Det finns många snickerifirmor i Sverige att välja mellan. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får den hjälp du behöver – när du behöver den. Hur bra resultatet blir och hur mycket du kommer att få betala är däremot en annan fråga. Genom att jämföra snickarfirmor i ditt område kan du säkerställa att du väljer den med bäst pris och med bäst innehåll i tjänsten.

3 tips när du jämför snickarfirmor
Många tror att det bara är priset som är avgörande för vilken snickarfirma du ska välja, men även om priset är viktigt är det bara en liten del av jämförelsen. Vill du få ett bra resultat och ett arbete som du kan vara stolt över ska du inte stirra dig blind på kostnaden. Istället bör du kontrollera att du får ut det mesta av dina pengar.

1. Innehåll i tjänsten

Även om du är tydlig i din offertförfrågan är det inte säkert att snickaren är lika detaljerad i offerten. Kontrollera därför att offerten och priset faktiskt inkluderar allt du vill ha hjälp med. I offerten ska det tydligt stå angivet vad det är för jobb du vill ha hjälp med och vad som är inkluderat i priset. Här är det även bra om du granskar för att se om det finns några dolda avgifter, t.ex. avgifter för framkörning, maskiner eller dylikt.

2. Avbokningsregler och villkor

Snickra möbler

Vad händer om du skulle behöva avboka snickaren? Hur ser avbokningsreglerna ut och har byggfirman schyssta villkor? I en offert bör även företagets allmänna villkor stå angivna. Läs igenom dessa ordentligt och kontrollera att de är acceptabla och fungerar för just dig. Om du inte kan hitta några villkor och regler i offerten rekommenderar vi dig att kontakta support och be om informationen via mejl.

3. Garanti och försäkring

Ett sätt att kontrollera om din snickare är seriös är genom att titta på den försäkring och garanti som finns. Om det varken finns det ena eller det andra bör du undvika att anlita företaget i fråga, Ju fler försäkringar, desto bättre, men i de flesta fall räcker det gott och väl med en trygg ansvarsförsäkring om en olycka skulle inträffa.